Collageen poeder


Gebruik bij het afrekenen de code: patries10 voor 10% korting op Vitakruid.nl

Collageenvorming belangrijk voor botten, gewrichten en huid* Collageen is één van de belangrijkste eiwitvormen in ons lichaam, goed voor maar liefst 30% van onze totale eiwitmassa. Daarmee is collageen het meest voorkomende eiwit in het dierenrijk! Je vindt het terug in verschillende soorten weefsels, zoals de huid, pezen, kraakbeen, spieren en bloedvaten, en nog veel meer. We maken collageen zelf aan, maar vanaf ons 25e levensjaar neemt de aanmaak structureel af. Hierdoor wordt de elasticiteit van de huid minder en ontstaan er fijne lijntjes en rimpels. Een collageensupplement kan dan ondersteuning bieden. 

Het is in een poedervorm, waardoor het makkelijk is in te nemen. Ik zelf gebruik collageen in mijn koffie, maar je kan ook in je smoothie of water doen, door de neutrale smaak en geur proef je er niks van. Met de handige maatschep heb je bovendien meteen de juiste dagdosering te pakken. Dus scheppen, roeren, en drinken maar!

Collageen heeft een belangrijke samenwerking met vitamine C in ons lichaam. De weerstandsvitamine draagt bij aan de vorming van collageen, wat van belang is voor een gezonde huid.* Daarnaast is het ook van belang voor de samenstelling van sterke botten, het behoud van sterke tanden en tandvlees en voor een gunstige werking van de bloedvaten.*

Samen met vitamine D voor sterke botten. De werking voor de botten en het gebit is tweezijdig door de toevoeging van vitamine D. De zonnevitamine is namelijk ook goed voor het gebit en zorgt voor het behoud van sterke botten.* Dit gebeurt voornamelijk doordat vitamine D zorgt voor een verhoogde calciumopname in de botten.* 

Dosering: 1 maatschepje per dag. Goed oplosbaar in o.a. koffie, smoothie, havermout en kwark. 

  • Gebruik collageen 30 dagen en daaropvolgend 7 dagen niet. Dit puur om gewenning te voorkomen. 1 pot is genoeg voor 30 dagen.
  • Schenk liever geen kokend water over je collageenpoeder. Voeg het poeder toe wanneer je gaat drinken, dan zit je sowieso goed.

Dit moet je ook weten:

  • Wanneer je twijfelt over de combinatie van jouw medicatie samen met supplementen, neem dan altijd contact op met je arts. Ik ben niet verantwoordelijk hiervoor, wel kun je hier bij Vitakruid altijd persoonlijk advies aanvragen.
  • *=goedgekeurde gezondheidsclaims
  • Er zijn super veel voordelen over suppletie. Dit wordt echter gezien als het hanteren van een gezondheidsclaim die bij wet verboden is. Alleen gezondheidsclaims die op de Europese lijst van goedgekeurde claims vermeld zijn, mag ik gebruiken. Vandaar dat ik het kort hou en niet te uitgebreid kan zijn.
  • Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding. Voeding, bewegen en goed slapen zijn ALTIJD de basis.