Magnesium malaat


Gebruik bij het afrekenen de code: patries10 voor 10% korting op Vitakruid.nl

Als je slecht bent in het slikken van capsules, dan is de magnesium malaat in poeder vorm een goede optie. Deze vorm van magnesium zorgt voor meer energie en helpt bij verzuurde spieren. Neem deze vorm van magnesium daarom ook in de ochtend.

Het mineraal magnesium heeft vele gezondheidsvoordelen. Zo heeft het een functie bij de botaanmaak en het behoud van sterke botten en tanden.* We adviseren daarnaast magnesium voor de gemoedstoestand, het celdelingsproces, het geheugen, de leerprestatie en concentratievermogen.* 

Het mineraal helpt daarnaast de normale eiwitsynthese, een goede elektrolytenbalans en het behoud van een normaal energielevend metabolisme.* Ook zorgt magnesium voor een vermindering van de vermoeidheid en futloosheid en is het goed voor de spieren en het zenuwstelsel.* 

In de maatschappij waarin wij leven krijgen wij op een dag heel veel prikkels binnen en ervaren wij regelmatig stress. Magnesium is het éérste mineraal wat uitgeput raakt. In onze voeding zit helaas onvoldoende magnesium, dit komt doordat de bodem in Nederland is uitgeput. Dus bij suppleren is geen luxe maar eerder nodig.

Dosering: neem elke ochtend 1 maatschepje. Doe het in je glas water of in je ontbijt smoothie. Je kunt ook elke ochtend 1 half schepje nemen en in de avond voor 1 capsule gaan (magnesium tauraat bijv.) voor een diepere nachtrust. Doe wat goed voelt voor jou!

Dit moet je ook weten:

  • Wanneer je twijfelt over de combinatie van jouw medicatie samen met supplementen, neem dan altijd contact op met je arts. Ik ben niet verantwoordelijk hiervoor, wel kun je hier bij Vitakruid altijd persoonlijk advies aanvragen.
  • *=goedgekeurde gezondheidsclaims
  • Er zijn super veel voordelen over suppletie. Dit wordt echter gezien als het hanteren van een gezondheidsclaim die bij wet verboden is. Alleen gezondheidsclaims die op de Europese lijst van goedgekeurde claims vermeld zijn, mag ik gebruiken. Vandaar dat ik het kort hou en niet te uitgebreid kan zijn.
  • Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding. Voeding, bewegen en goed slapen zijn ALTIJD de basis.