Magnesium tauraat


Gebruik bij het afrekenen de code: patries10 voor 10% korting op Vitakruid.nl

Magnesium is betrokken bij 300 processen in je lijf. Het mineraal magnesium heeft een eindeloze waslijst van gezondheidsvoordelen. Voor het behoud van sterke botten en tanden is magnesium belangrijk omdat het een functie heeft bij de botaanmaak*, daarbij heeft magnesium een rol bij behoud van sterke en soepele spieren. Ook raden we magnesium aan voor de gemoedstoestand, het celdelingsproces, het geheugen, de leerprestatie en concentratievermogen.* Ook zorgt magnesium voor een vermindering van de vermoeidheid, futloosheid en draagt bij aan geestelijke veerkracht.

En de gezondheidsvoordelen gaan natuurlijk veel verder!

Magnesiumtauraat is een combinatie van het aminozuur l-taurine en magnesium. Deze combinatie leent zich uitermate goed voor een verbetering van de gemoedstoestand, de hersenfunctie en het zenuwstelsel.* De binding aan L-taurine in deze vorm van magnesium tauraat, maakt het ook makkelijker voor het magnesium om de bloed-hersenbarrière te passeren. Daarnaast is deze vorm goed voor het concentratievermogen en het geheugen.*

In de maatschappij waarin wij leven krijgen wij op een dag heel veel prikkels binnen en ervaren wij regelmatig stress. Magnesium is het éérste mineraal wat uitgeput raakt. In onze voeding zit helaas onvoldoende magnesium, dit komt doordat de bodem in Nederland is uitgeput. Dus bij suppleren is geen luxe maar eerder nodig.

Dosering: s ’avonds 1 a2 capsules nemen bij het avond eten. In de ochtend bij je ontbijt kan ook, maar daar kan wat slaperig van worden. De tauraat in deze formule geeft namelijk hersenrust en bevorderd een goede diepe slaap.

Dit moet je ook weten:

  • Wanneer je twijfelt over de combinatie van jouw medicatie samen met supplementen, neem dan altijd contact op met je arts. Ik ben niet verantwoordelijk hiervoor, wel kun je hier bij Vitakruid altijd persoonlijk advies aanvragen.
  • *=goedgekeurde gezondheidsclaims
  • Er zijn super veel voordelen over suppletie. Dit wordt echter gezien als het hanteren van een gezondheidsclaim die bij wet verboden is. Alleen gezondheidsclaims die op de Europese lijst van goedgekeurde claims vermeld zijn, mag ik gebruiken. Vandaar dat ik het kort hou en niet te uitgebreid kan zijn.
  • Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding. Voeding, bewegen en goed slapen zijn ALTIJD de basis.