Symflora pre- en probiotica


Gebruik bij het afrekenen de code: patries10 voor 10% korting op Vitakruid.nl

De gezondheid van ons lichaam wordt voor een groot gedeelte bepaald door onze darmen. Ons lichaam kan beter functioneren wanneer onze darmflora in balans is. Je darmen worden ook wel je tweede brein genoemd.

Er zitten maar liefst acht verschillende bacteriestammen in de vertrouwde – en veelzijdige – Symflora® formule. Wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat deze samenstelling van bacteriën beter is dan een afzonderlijke stam. Op het moment dat een voetbalteam uit alleen maar aanvallers bestaat zullen ze geen wereldkampioen worden. Spelers met uiteenlopende kwaliteiten helpen en completeren elkaar.

Het darmmicrobioom is belangrijk voor de stofwisseling en de vertering, maar helpen ook bij het beschermen van het lichaam tegen schadelijke stoffen van buitenaf, zoals bacteriën. Ongeveer 80 procent van het immuunsysteem bevindt zich in de darmen.

Voordelen van Symflora Vitakruid op een rijtje:

 • Maar liefst acht verschillende bacteriële stammen
 • Hoog overlevingspercentage & metabole activiteit
 • Sachet geeft optimale bescherming tegen vocht, licht en lucht
 • Een combinatie van pre- en probiotica
 • Onverteerbare voedingsvezels (prebiotica) voor een grotere overlevingskans
 • De bacteriën arriveren gegarandeerd levend in de darmen
 • Belangrijke ProBioact® technologie

Dosering: op nuchtere maag in de ochtend OF avond 1 zakje in een glas lauwwarm 100 ml water innemen.

Goed om te weten: Het kan voorkomen dat als je begint met een probiotica supplement met bacteriestammen, gasvorming optreedt. Maak je daar dan vooral geen zorgen om! Dat hoort erbij in de eerste twee weken. Het kan zijn dat je darmen even moeten wennen en met alle extra bacteriën een ‘feestje’ houden in je buik.

Reageer je écht niet fijn op de probiotica? Neem dan maar een half zakje of stop even en let extra goed op je voeding. Bouw het langzaam weer op.

Mijn tip: Doe 2x per jaar een probiotica kuur om je darmflora in balans te houden! Al helemaal voor een reis waar je heel anders eet en er een andere hygiëne is en voor de gezondheid van je blaas.

Onthoud ook: doe na een Antibiotica kuur ALTIJD een Probiotica kuur. Antibiotica doodt immers ook de goede bacteriën. Het kan soms een jaar duren voordat weer helemaal terug is op het oude niveau. Indien u antibiotica gebruikt: na inname van het geneesmiddel 2 uur wachten met gebruik van Symflora® Basis. 

Dit moet je ook weten:

 • Wanneer je twijfelt over de combinatie van jouw medicatie samen met supplementen, neem dan altijd contact op met je arts. Ik ben niet verantwoordelijk hiervoor, wel kun je hier bij Vitakruid altijd persoonlijk advies aanvragen.
 • *=goedgekeurde gezondheidsclaims
 • Er zijn super veel voordelen over suppletie. Dit wordt echter gezien als het hanteren van een gezondheidsclaim die bij wet verboden is. Alleen gezondheidsclaims die op de Europese lijst van goedgekeurde claims vermeld zijn, mag ik gebruiken. Vandaar dat ik het kort hou en niet te uitgebreid kan zijn.
 • Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding. Voeding, bewegen en goed slapen zijn ALTIJD de basis.