Vitamine D3 met K2


Gebruik bij het afrekenen de code: patries10 voor 10% korting op Vitakruid.nl

Bijna iedereen heeft extra vitamine D nodig. In Nederland is de zon slechts vijf maanden per jaar fel genoeg om de huid in haar stralingsbehoefte te voorzien. D3 suppletie lijkt dus voor elke Nederlander behoefte in plaats van luxe, vooral in de donkere maanden of als je hele dagen binnen werkt. Bovendien zijn de gezondheidsbevorderende effecten van vitamine D3 eindeloos.*

Vitamine D3 heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. De zonnevitamine zorgt voor een verhoogde calciumopname in de botten, is goed voor het celdelingsproces en de spieren.* Bovendien heeft de in onze huid aangemaakte vitamine een positieve invloed op ons immuunsysteem en zorgt het voor het behoud van sterke botten.* 

Tip: Om vitamine D3 op te laten nemen in ons lichaam heeft ons lichaam magnesium nodig. Laat dit nu net het mineraal zijn wat we vaak veel verbruiken op een dag door stress en de vele prikkels die wij op een dag binnen krijgen. Slik dus vitamine D altijd samen met magnesium voor een goede synergie.

Dosering: Neem elke ochtend of avond 50/70 mcg vitamine D (twee druppels). Druppel het direct op de tong. Als het een keer drie druppels zijn is dit niet heel erg, maar zorg dan dat je de dag erna weer 1 druppel neemt. Zo houd je het goed in balans. In de zomer heb je minder vitamine D nodig dan in de winter.

Let op: bij bloedverdunners of stollingsklachten mag je GEEN K2.

Dit moet je ook weten:

  • Wanneer je twijfelt over de combinatie van jouw medicatie samen met supplementen, neem dan altijd contact op met je arts. Ik ben niet verantwoordelijk hiervoor, wel kun je hier bij Vitakruid altijd persoonlijk advies aanvragen.
  • *=goedgekeurde gezondheidsclaims
  • Er zijn super veel voordelen over suppletie. Dit wordt echter gezien als het hanteren van een gezondheidsclaim die bij wet verboden is. Alleen gezondheidsclaims die op de Europese lijst van goedgekeurde claims vermeld zijn, mag ik gebruiken. Vandaar dat ik het kort hou en niet te uitgebreid kan zijn.
  • Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding. Voeding, bewegen en goed slapen zijn ALTIJD de basis.